‘’Technische affiniteit’’: wat bedoelt men er eigenlijk mee?

Steeds vaker zie je in vacatures de term affiniteit verschijnen, zo ook technische affiniteit. Techniek is echter zo’n groot begrip dat je er verschillende kanten mee op kunt. Van monteur tot engineer en alles wat ertussenin zit: de techniek heeft veel te bieden. Er zijn vele carrièrekansen en er is een positief toekomstperspectief. Maar wat wordt er toch steeds bedoeld met de term technische affiniteit? Wij leggen het in deze blog graag aan je uit.

Wat is technische affiniteit?

Je kent het wel, het moment waarop je denkt dat je weet wat bepaalde woorden betekenen, maar als je wordt gevraagd om een definitie te geven, voel je je toch verdwaald. Lastig, want je weet wel wat het ongeveer betekent, maar ook daadwerkelijk uitleggen wordt een ander verhaal. Een van die woorden is affiniteit, in de Van Dale omschreven als:

“Affiniteit (de; v; meervoud: affiniteiten) ‘verwantschap in geestelijk opzicht: affiniteit hebben met”

Het wordt dus ook wel verwantschap of aantrekkingskracht genoemd. Dit kun je voelen voor een ander persoon, een bepaalde groep of voor een bepaalde sector zoals de technische sector. Daarom zou je technische affiniteit kunnen omschrijven als het vermogen om technische concepten beter te begrijpen en te gebruiken. Je begrijpt hoe technologie werkt en hoe je het gebruikt. 

Om eerlijk te zijn: in onze ogen blijft de term affiniteit toch een vage term, want er zijn geen duidelijke eigenschappen aan verbonden. Wil je tijdens je sollicitatie toch vertellen dat je affiniteit hebt met techniek, probeer dan specifiek te vertellen welke kennis en ervaring je hebt en waar jouw interesse ligt.

Werken in de technische sector: volop carrièrekansen

De technische sector is een hele uiteenlopende en diverse sector. Techniek is overal – denk alleen al aan de laptop en de systemen waarmee je werkt, of misschien wel het mobieltje waarmee je deze blog leest. We kunnen niet meer zonder. Het zal je dan ook niet verbazen dat de technische sector uitdagend en volop in ontwikkeling is.

Ben jij ervan overtuigd om jouw technische talenten in te zetten tijdens je werk? Dan vertellen wij je graag meer over de mogelijkheden. Als je deze beslissing hebt genomen is het belangrijk om te weten in welke functie jij aan de slag wilt. Omdat het aanbod in de technische sector groot is, delen we het vakgebied op in uitvoerende en coördinerende functies.

Bij de uitvoerende beroepen kun je denken aan beroepen als monteur. Als monteur ben je dagelijks bezig met het uitvoeren van bijvoorbeeld montage- en renovatiewerkzaamheden. Denk aan het installeren en inregelen van elektro(mechanische) onderdelen van installaties en het in bedrijf stellen van installaties.

De coördinerende functies zijn onder andere projectleider, werkvoorbereider en uitvoerder. Wat ze met elkaar gemeen hebben is – zoals de naam al zegt – de coördinatie van een project. Als werkvoorbereider ben je een belangrijke spin in het web op de afdeling. Als uitvoerder heb je de leiding op de bouwplaats, als projectleider ben je betrokken en verantwoordelijk voor het hele proces.

Jouw technische talenten inzetten bij een van onze relaties?

Wij zoeken regelmatig technische talenten voor onze relaties. Deze relaties zijn vaak op zoek naar enthousiaste collega’s. Dit maakt dat je bij ons aan het juiste adres bent. Wij bemiddelen enkel in vaste banen, extra zekerheid voor jou dus! Nieuwsgierig geworden naar onze openstaande vacatures in de techniek? Klik dan hier.

Naast LEF Recruitment bestaat er ook LEF Green. LEF Green is de expert voor specialisten in de duurzaamheid, voor werkzoekenden die geloven en bijdragen aan een groenere en schonere wereld. Ook hier hebben we verschillende technische uitdagingen openstaan. Hoog tijd om eens door de vacaturebank te scrollen.

In contact komen met LEF? Neem contact met ons op

Ben jij overtuigd en wil jij graag jouw technische talenten in gaan zetten bij een van onze relaties? Dan gaan wij graag met jou vrijblijvend het gesprek aan. Heb jij een vacature gevonden waarvan jouw hartje sneller gaat kloppen of wil je liever sparren over een vacature? Laat dan van je horen! Samen bespreken we de mogelijkheden onder het genot van een (digitaal) kopje koffie of thee en zoeken wij uit of jouw match ertussen zit.

Facebook
Email
LinkedIn