Vacatures in Sales

Dit is het vakgebied waar jouw overtuigende krachten tot hun recht komen. Jij zorgt ervoor dat mensen in aanraking komen met een specifieke dienst of product. Jij luistert naar de vraag en reageert erop met het aanbod. Het vakgebied Sales biedt enorm veel kansen en banen, waarbij het genereren van omzet en het opbouwen van klantrelaties centraal staan. Bekijk de vacatures en vind jouw nieuwe uitdaging.

Werken in de Sales: boek resultaten

Jij bent een verbinder en netwerker, je bindt nieuwe klanten aan jouw account en breidt je netwerk continu uit. Op deze manier zorg jij ervoor dat er nieuwe relaties ontstaan en bestaande relaties versterkt worden. Jouw doel is om zoveel mogelijk orders binnen te slepen en relaties tevreden te houden. Binnen de Sales bestaan er verschillende rollen die hierop focussen, zoals Sales Manager en Accountmanager.

Met een baan in de Sales ben jij verzekerd van een bewogen, veelzijdige en sociale baan. Anderzijds is het erg belangrijk dat jij zowel mondeling als schriftelijk sterk en vlot kan communiceren. Jij bent continu in contact met anderen en het is cruciaal dat jouw overtuigende argumenten overkomen. Het opbouwen en onderhouden van klantrelaties is niet voor iedereen weggelegd. Jij bent sociaal en weet wat er nodig is om succesvolle verkopen te realiseren en klantloyaliteit te bevorderen. Op zoek vacatures bij jou in de buurt? Bekijk dan hier de vacatures in Den Bosch , Eindhoven en andere regio’s .

Werken als Sales Manager

Als Sales Manager geef jij leiding aan een team vol Sales Medewerkers. Jullie delen de ambitie om zoveel mogelijk doelen te behalen, producten en diensten te verkopen en klanten te binden. Als Sales Manager is het daarom belangrijk om te sturen, coachen en ontwikkelen. Jij hebt oog voor je team en ziet kansen om samen te groeien. Jij ziet iemands potentieel en weet hem of haar hierin te begeleiden. Daarnaast ben jij strategisch aangelegd en ontwikkel je salesstrategieën en verkoopplannen.

Verder ben je als Manager ook verantwoordelijk voor het beoordelen en monitoren van de prestaties van het team. Jij stelt KPI’s vast, houdt de voortgang bij, biedt feedback en stelt doelen bij waar nodig. Wanneer alles loopt volgens de strategie, heb jij ook de ruimte om contact te onderhouden met klanten. Jij bouwt nieuwe relaties en versterkt degene die al bestaan. Op deze manier kun jij jouw team ook weer trainen op het gebied van samenwerkingen en klantrelatiebeheer.