Het curriculum future

Het curriculum future (cf) is een document waarbij verleden, heden én toekomst samenkomen. Wat je hebt gedaan is zeker belangrijk, maar waar je naartoe wilt, is nog veel belangrijker. Op deze manier leggen wij de focus op jouw ambitie, persoonlijkheid en intrinsieke motivatie.

Met dit document maak jij jouw ambities concreet. Er is écht aandacht voor wie je bent, waar je voor staat en wat je met jouw carrière wilt. Met het curriculum future laat je werkgevers zien hoe en waar jij van toegevoegde waarde bent. Niet alleen nu maar ook in de nabije toekomst. 

Maak jouw eigen curriculum future

Zo stel jij jouw eigen curriculum future op

Jouw persoonlijk profiel

Wie jij bent, dat is waar het om draait. Daarom vul je jouw curriculum future aan met een persoonlijk profiel. We duiken dieper in op wie je bent, waar je voor staat en waar je blij van wordt. Wie ben je thuis? Wat zijn belangrijke normen en waarden voor jou? Hoe wil je bijdragen aan de wereld? Enzovoort. Allemaal aspecten die jou als persoon hebben gevormd en die jouw persoonlijkheid bepalen.

 

Eigen wijze
Het curriculum future - jouw ambitie

Jouw zakelijke ambitie

Vervolgens benoem je jouw zakelijke ambitie. Wat is jouw ambitie over 2-5 jaar? Welke rol of functie ambieer je daarom nu? Hoe ziet jouw ideale groei- en ontwikkelpad eruit? Welke functies kun je bekleden om tot jouw ambitie te komen?

Jouw relevante ervaring

Nu kijken we even terug. Som niet op wat je in het verleden hebt gedaan. Dit doe je op het cv en op jouw LinkedIn-profiel. Zoom in op hetgeen wat je hebt gedaan waardoor je tot jouw ambitie bent gekomen. Vervolgens som je de ervaring op die relevant is voor de functie of rol waarvoor je nu in aanmerking wilt komen.

Eigen wijze
De Eigen Wijze van LEF - Werken-bij-pagina

Jouw ideale werkgever

Hoe ziet jouw ideale werkgever eruitziet. Welke sfeer heerst er, wat is de cultuur? Hoe groot is jouw werkgever en waar is deze idealiter gesitueerd? Benoem ook aspecten van vorig werkgevers wat je heel graag terugziet.

Jouw aanbevelingen

Laat nu zien hoe anderen de samenwerking met jou hebben ervaren. Heb je referenten die je mag noemen met een quote? Of kijk eens naar de aanbevelingen op jouw LinkedIn-profiel. Heb je deze nog niet? Vraag er dan om, het zal jouw cf alleen maar waardevoller maken. Je kunt hier ook de link toevoegen naar jouw profiel op LinkedIn.

Het curriculum future - duimpje omhoog
Het curriculum future - idee

Praktische informatie

Je sluit af met praktische informatie zoals een salarisindicatie, het gewenst aantal uren om te werken, een ideaal aantal vakantiedagen en wat bijvoorbeeld jouw balans is tussen thuis- en op kantoorwerken.

Meer over het curriculum future

Het curriculum future is gericht op de toekomst en helpt jou inzien wat jouw ambitie is en hoe jij je wilt ontwikkelingen. Hierdoor word je gestimuleerd naar jezelf te kijken en ga je erachter komen waar jij voldoening uit haalt. Is dat in jouw huidige baan? Of is het juist tijd is om jouw ambitie te gaan verwezenlijken bij een nieuwe werkgever? Door de vragen die horen bij het curriculum future te beantwoorden krijg jij hier een goed beeld bij en weet jij welke baan en soort werkgever bij jou passen.

Wordt één van deze relaties jouw nieuwe werkgever?

Lees meer onze relaties en wat hen uniek maakt