Bedrijf hobrand met blauw, wit, rood logo

Werken bij Hobrand & Holugt Sauer

Hobrand is een specialist in brandweer-, reddings- en veiligheidsmaterialen. Daarnaast heeft Hobrand de speciale divisie Holugt Sauer, die gespecialiseerd is in de verkoop en het onderhoud van hogedrukcompressoren en -installaties. Samen bieden ze producten voor veiliger werk.
Een collega van Hobrand is aan het werk

Alles wat je moet
weten over Hobrand & Holugt Sauer

Met een groep van ongeveer zeventig medewerkers biedt het bedrijf klanten – naast het leveren van de materialen – ook de mogelijkheid voor service, onderhoud en verhuur van deze materialen. Wie zijn die klanten? Denk aan de brandweer, industriebedrijven, offshores, het Ministerie van Defensie, bhv-bedrijven en particulieren.
Bij Hobrand en Holugt Sauer draait alles om het vertellen van het merkverhaal. Hierin schuilt hun droom, hun doel, maar vooral de uitdaging die ze zichzelf stellen. Maar dat is niet alles… ze streven er ook naar om dit door te zetten in hun samenwerking met leveranciers en klanten, want ze werken zoals hun slogan luidt: alles voor elkaar. Ze willen dan ook graag de eerste keus zijn als het gaat om het bijdragen aan de optimale inzet van middelen om veiligheid te garanderen. Dit geldt niet alleen voor hun klanten, maar ook voor hun eigen medewerkers. Het is dan ook hun missie om op elk moment de juiste producten te leveren die mensen nodig hebben om veiliger te werken.

Zoals je hierboven al lees is het bijzondere aan deze bedrijven de behulpzaamheid naar elkaar – en dat zie je terug op de werkvloer. In deze platte organisatie zijn de lijntjes kort en worden de medewerkers gezien als hun grootste kapitaal. Ze vinden het dus ook belangrijk om naar hun medewerkers te luisteren en in hun personeel te investeren. Dit kun je opvatten in de breedste zin van het woord: van opleidingen om jezelf te verder te ontwikkelen tot aan de juiste aandacht geven aan je privésituatie. Hier spelen ze graag op in en hier willen ze met jou vorm aan geven.

Naast het behulpzame aspect houden ze ook van hard werken. De kernwaarden bestaan uit teamwork, openheid, plezier, lef en expertise. Iedereen loopt gemakkelijk bij elkaar binnen om zaken af te stemmen. Op die manier zetten ze gemakkelijk zaken in gang, staan ze met beide benen op de grond en werken ze met focus naar de gestelde doelen toe. Er is geen dag hetzelfde, je hebt inspraak en er heerst autonomie. Daarnaast krijg je de vrijheid om je werk te doen door zelf je verantwoordelijkheid te pakken.
Bij Hobrand en Holugt Sauer zijn er tal van kansen die we graag met jou delen! Er zijn diverse functies beschikbaar, zowel op kantoor zoals inkoop of marketing, als in logistiek en techniek, bijvoorbeeld als keurmeester of monteur. Vanwege het gevarieerde aanbod zijn er volop mogelijkheden om door te groeien en wordt er met jou meegedacht. Jouw ambitie en potentie worden serieus genomen. Samen met jou kijken ze graag wat jou ‘gelukkig’ maakt. Je kunt doorgroeien naar andere afdelingen, zowel binnen als buiten, of zelfs naar een leidinggevende functie zoals teamleider. De mogelijkheden zijn eindeloos!

Bovendien is het bij Hobrand en Holugt ook mogelijk om vanuit huis te werken. Ze streven er wel naar om zoveel mogelijk verbondenheid te creëren en daarom wordt verwacht dat je ook regelmatig op kantoor aanwezig bent. Samen met jou wordt besproken wat mogelijk is. Daarnaast hebben ze een (gratis) gezamenlijke lunch, en er is regelmatig gelegenheid voor een wandeling, een potje darten of tafelvoetbal. En dat is nog niet alles… we hebben nog niet eens gesproken over het jaarlijkse personeelsfeest, dat telkens op een andere manier wordt georganiseerd, en het feestelijke kerstdiner. Bovendien is er elke vrijdagmiddag een informele borrel, waar je vrijblijvend kunt aansluiten om de week gezellig af te sluiten.
Hobrand is specialist op gebied van kwalitatieve brandweer-, reddings- en veiligheidsmaterialen. Dit doet het bedrijf al sinds 1983. Naast het leveren van deze producten verzorgt Hobrand ook service, onderhoud, verhuur en biedt op maat gemaakte oplossingen aan. Naast de verkoop van een reeks sterke merken is Hobrand ook fabrikant van eigenmerkproducten. Hierbij kun je denken aan Hobrand SHUB en Hobrand Pro Stab.

Maar er is meer… Hobrand is ambitieus, dat is wel terug te zien in de speciale divisie Holugt Sauer. Een divisie die gespecialiseerd is in de verkoop en het onderhoud van hogedrukcompressoren en -installaties met exclusiviteit voor de merken Coltri ademluchtcompressoren en 0 tot 500 bar compressoren van het Duitse merk Sauer Compressors. Sinds 1979 is Hobrand agent van Sauer Compressors voor Nederland en België. Naast compressoren biedt deze divisie ook een compleet aanbod aan stationaire gas- en vlamdetectie van het merk MSA Safety.

Ben je enthousiast over werken bij Hobrand? We klommen samen met Hobrand achter de microfoon om meer te vertellen over hoe werken bij het bedrijf is. Luister hier naar deel 1 en deel 2 van de podcast!

Dit zeggen de collega’s van Hobrand & Holugt Sauer

Bekijk de vacatures bij Hobrand & Holugt Sauer

Geen vacatures gevonden

Meer weten?
Wij houden van een snelle aanpak en doorpakken. Daarnaast vinden we het belangrijk om te ontdekken welke ambities jij hebt. Wij gaan graag vrijblijvend het gesprek met jou aan. Je kunt ons bellen of mailen. Wij komen zo spoedig mogelijk bij je terug en zijn benieuwd welke verbinding we voor jou mogen maken. #WijMatchen