In 5 stappen naar een nieuwe baan met LEF

Ben jij op zoek naar een nieuw avontuur? Dan ben je bij LEF Recruitment aan het juiste adres. Wij staan klaar voor de ambitieuze professional. De dromer die van dromen doelen maakt en de aanpakker die niet stopt totdat het doel bereikt is. Wij gaan voor jou door het vuur, want #WijMatchen. Ontdek hoe het is om een procedure bij ons aan te gaan en wat je mag verwachten van onze recruiters. 

Je kent het vast wel. Je bent op zoek naar een nieuwe baan. Je reageert op een vacature en komt in contact met een recruiter. Een paar positieve reacties, misschien een eerste contactmoment en voordat je het doorhebt, heb je een aantal dagen niets meer gehoord. Dagen worden weken totdat je erachter komt dat de vacature is vervuld. Misschien volgt er een afwijzing (wel standaard – want hé, we hebben niet alle tijd van de wereld) en je kunt weer op zoek naar een nieuwe optie.

Het is het standaardbeeld van recruiters dat veel mensen hebben. Wij moeten toegeven: er wordt ook nog steeds door veel recruiters op deze manier gewerkt. Bij LEF Recruitment mag je uitgaan van de beste dienstverlening, want als het om fanatisme gaat scoren wij sky-high. 

Dat laten we ook graag zien. Daarom schrijf ik (Nikki – Brand Marketeer) deze blog waarin ik vertel over hoe een procedure bij ons eruitziet. Zo weet jij wat je van ons mag verwachten en kun je je optimaal voorbereiden. 

1. In aanraking met de vacature

Je bent op zoek naar een avontuur en komt een van onze vacatures tegen. Dat kan via Indeed, Nationale Vacaturebank, LinkedIn of bijvoorbeeld onze eigen website. Het kan ook zomaar gebeuren dat je helemaal niet op zoek bent naar een nieuwe baan, maar een van onze vacatures tegenkomt op Facebook of Instagram. 

Hoe je het wendt of keert, de vacature heeft jouw interesse gewekt. Je neemt de vacature door (en die van ons kun je herkennen aan de opbouw die we gebruiken) en besluit te reageren. Wat vragen we van jou en wat mag je van ons verwachten na een reactie? We proberen er tijdens de vacaturetekst al duidelijk over te zijn.

Wij vinden videomarketing binnen recruitment erg belangrijk. Daarom is de kans groot dat je bij onze vacatures een video vindt. Deze video is een werkgeversclip of een jobclip. Het is dus of een video van het bedrijf waar jij solliciteert of een specifieke video over de vacature die openstaat. Ideaal om een kijkje in de keuken te nemen en de sfeer te proeven van dit bedrijf! 

Je reageert op onze vacature, ontvangt een bevestigingsmail en nu is het wachten geblazen. Of toch niet?

Tip: wil je snel en eenvoudig solliciteren? Laat dan je gegevens achter via de WhatsApp-knop (bij de vacature) en wij nemen contact met je op. Zo wordt solliciteren een fluitje van een cent! 

2. Contact met onze recruiters

Wij houden van doorpakken. Daarom reageren wij binnen 24 uur op jouw sollicitatie. In het geval van een campagne waarbij wij werven aan de hand van solliciteren zonder cv, is de kans groot dat jij na een telefonische kennismaking direct voor een gesprek mag komen. 

In het geval dat wij werven vanuit de traditionele procedure, nemen we contact met jou op voor een telefonische kennismaking. We hebben in de meeste gevallen jouw cv bij de sollicitatie, dus die nemen we door ter voorbereiding van ons contact. Het kan zijn dat we je bellen, een mailtje sturen of een WhatsApp-berichtje. Dat is ook afhankelijk van persoonlijke voorkeuren van de recruiters en wanneer kandidaten op dit moment een baan hebben, proberen wij daar ook actief rekening mee te houden. 

Als het van beide kanten klikt en we zien mogelijkheden, plannen we een intake in. Tijdens dit gesprek kunnen we dieper ingaan op jouw persoonlijkheid, ervaring maar vooral: ambitie. Wij vinden wat je hebt gedaan namelijk waardevol, maar wij vinden wat je wilt doen nog veel belangrijker. Veel skills kunnen aangeleerd worden en het verleden mag geen kooi voor de toekomst zijn. Het mag een springplank zijn. Daarom werken we bij LEF Recruitment met het curriculum future. 

Met dit selectiemiddel ligt de focus op iemands ambities in plaats van verleden. Hierdoor krijgen we meer ruimte om tijdens de arbeidsbemiddeling te praten over dromen, doelen en persoonlijke visie. Vervolgens kunnen we ook in de toekomst beter inschatten of de ambities van onze professionals matchen met die van onze relaties. Bij LEF Recruitment streven we ernaar om het traditionele cv te vervangen door het cf, maar voor nu is het vooral een mooie aanvulling op elkaar.

Binnen stap twee gebeuren er dus eigenlijk drie dingen: het eerste contact met onze recruiters, het intakegesprek voor de vacature en een verdiepende kennismaking én als laatste stap het opstellen van een curriculum future. Benieuwd? Wij hebben een voorbeeld gemaakt en wij helpen je hier natuurlijk graag bij door middel van persoonlijke toelichting. 

3. De introductie bij de relatie

Wij houden niet alleen jou als kandidaat op de hoogte, we geven ook onze relaties een blik in het proces door te laten zien waar we staan. Na ons intakegesprek kijken we in overleg of we de juiste match zien tussen kandidaat en werkgever. Indien dit niet het geval is, ontvang je van ons een persoonlijke uitleg van wat er is besloten. 

Indien deze match er wél is, gaan we natuurlijk verder in gesprek. We nodigen je graag uit voor een tweede gesprek, waar ook onze relatie (jouw toekomstige werkgever) bij betrokken is. Op die manier ontstaat er een verdieping in het contact en kunnen we nog beter aanvoelen of hier een match made in heaven in the making is. 

4. Een mogelijk voorstel

Bevalt het van beide kanten? Dan is de kans groot dat onze relatie jou graag een voorstel doet voor een officiële aanstelling. Dit voorstel bestaat uit een salarisindicatie, een contract en natuurlijk de arbeidsvoorwaarden. Wij zijn nauw betrokken bij het doen van dit voorstel en kijken graag met jou en onze relatie mee of dit de match is. 

Ook binnen deze fase van het proces kan het zijn dat de relatie of kandidaat afhaakt. Dat kunnen we helaas niet voorkomen – omdat iedereen natuurlijk de mogelijkheid heeft om een andere keuze te maken. Wel doen wij er alles voor om te zorgen dat dit op een fatsoenlijke manier gebeurt en niemand verbaasd achterblijft. 

Wanneer het voorstel wél goed voelt voor beide kanten, kunnen we langzaam gaan spreken over een match in wording. Wil je hulp bij onderhandelingen, ook dan staan we bij LEF Recruitment graag voor je klaar. Bij acceptatie van het voorstel van jou als kandidaat, kunnen we het papierwerk in orde maken en een tekenmoment inplannen. Yes! 

5. Onboarding 

Is het contract getekend? Yes, jouw eerste dag bij jouw nieuwe werkgever wordt gepland! Vanaf dat moment gaat jouw proeftijd (vaak van een maand) in en houden we contact om te bespreken hoe het gaat. Heb je tijdens de sollicitatieprocedure een persoonlijkheidstest ingevuld? Dan adviseren wij jouw werkgever graag over een persoonlijk inwerktraject. Wil je bijvoorbeeld graag veel informatie ontvangen of houd je het liever kort en bondig? Wij zoeken het voor je uit, zodat jij écht een vliegende start kunt maken. Heb je nog ergens hulp bij nodig? Kun je support gebruiken of kunnen we iets anders regelen? Bij LEF Recruitment doen we er alles aan om het voor jou nog leuker te maken. Wij horen het graag, om te zorgen dat de arbeidsrelatie naar tevredenheid verloopt. We kijken uit naar de samenwerking! 

Tot zover een idee hoe een procedure bij LEF Recruitment eruitziet. Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging? Wij staan voor je klaar om met je mee te zoeken naar jouw match. 

Facebook
Email
LinkedIn